Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

24.03.2022 1661

                Okulumuz Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Trabzon Ortahisar Kanuni Mahallesinde 24 derslikli olarak açılmıştır.

                İlk yıl 180 kız ve erkek öğrencimizle eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz kademeli olarak açılmış  halen 9 ve 10.sınıflarda  250 Kız ve erkek öğrenci 21 öğretmenle faaliyetine devam etmektedir.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Liselerde  uygulanan ders programının aynısı uygulanmakta olup bu programa ilaveten Arapça, Kur'an-ı Kerim, Siyer Hadis Fıkıh Kelam  gibi her Müslüman ferdin bilmesi gereken yüce dinimizi anlayıp yaşamaya yönelik dersler de okutulmaktadır. Öğrencilerimiz ikinci yabancı dil olarak Arapçayı öğrenmekte olup bu sayede dini metinlerin ve dini terminolojinin anlaşılmasında bir ilim olarak Arapça eğitimi görmektedir. Arapçayı öğrenerek yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimin dilini anlayarak okuma, Arap alfabesiyle telif edilen büyük bir kültürel mirasa ulaşma ve büyük bir köy haline gelen günümüz dünyasında pratik Arapça konuşabilmenin ayrıcalıklarını elde etmiş olacaktır. Ayrıca bilim insanlarının dil öğrenmenin ve ezber yapmanın beyindeki nöronlar yani sinirler arası bağlantıyı arttırarak beyni geliştirdiği yönündeki tezini okulumuzda uygulama imkânı bulacak yani İngilizcenin yanında öğrencilerimiz için yeni bir dil olan Arapçayı öğrenmek, Kuran ayetlerini ve hadislerini ezberlemek zihinsel kapasitelerini arttırmak için bir fırsat olacaktır. Okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerimiz arzu ettikleri üniversiteye gitme hususunda herhangi bir engelle karşılaşmamaktadırlar.                

Bilimde, kültürde, sanatta, sporda ve daha pek çok alanda çığır açan başarılara imza atacak kadroların yetişmesi için de gereken altyapıyı çalışmalarına hız veren okulumuz. evlatlarımızın eğitimine verdiğimiz ehemmiyeti göstermenin yanı sıra, On yıllar boyunca bu çatı altında eğitim öğretim görecek çocuklarımız, milletimizi tarih sahnesinde en güzel şekilde temsil edeceklerdir.